11.02.2021, 09:03 | czytano: 4271

Tłusty Czwartek czas zacząć! (zdjecia)

Fot. Piotr Korczak
Nad ranem, gdy na polu było jeszcze ciemno, odwiedziliśmy cukiernię Rzoz w Zębie. Mimo iż zegar pokazywał godzinę 5, w środku był ruch ja w ulu.
Rzoz to młoda cukiernia. Zespół w niej pracujący wkłada całe serce w swoje wyroby. Przygotowania do Tłustego Czwartku trwały całą noc. Jak zapewnia nas właściciel cukierni Andrzej Łuszczek, który prowadzi ją wraz żoną, pączki robione są tylko z naturalnych składników, według starych starych receptur.
Na czwartek cukiernia przygotowała cztery smaki pączków - tradycyjne z marmoladą z róży, z nadzieniem malinowym, z kremem budyniowym i adwokatem. W sumie około 3 tysięcy.

pk/r/ zdj. Piotr Korczak
komentarze
Pp11.02.2021, 11:19
Ludzie zachowujecie się jakbyście pierwszy raz mieli pączka w buzi...
Wiesiek11.02.2021, 11:10
Ciekawe gdzie wyrabiający mają rękawiczki, wyrabiają gołymi rękami/palcami...
Piekarz11.02.2021, 09:27
A dlaczego jeden pan nie ma opciętych paznokci. Nie ładnie to świadczy
Zobacz pełną wersję podhale24.pl