W restauracji Casa ino Nostra mieszczącej się na ostatnich kondygnacjach hotelu Casa w Nowym Targu odbywają się warsztaty Travel&Taste prowadzone przez mistrzów kuchni.
Giancarlo Russo, Teo Vafidis, Sławomir Saguła, Jerzy Pasikowski, Agnieszka Delkowska, Kuba Steuermark, Dariusz Zahorański, Marcin Świder i Maciej Wawryniuk prezentują swoje mistrzowskie umiejętności podczas prowadzonych na żywo szkoleń. Zgromadzeni obserwują proces przygotowywania potraw i komponowania dań, a by nie umknął żaden szczegół, wszystko pokazane jest dodatkowo na dużym ekranie.Spotkania te są równie okazją do poznania ofert firm gastronomicznych i nowości na tym rynku - obok części edukacyjnej zlokalizowano też ciekawe stoiska z produktami spożywczymi oraz urządzeniami niezbędnymi w każdej restauracji.
wo/ zdj. Michał Adamowski
Jak to Pan Teo Vafidis powiedział na Podhalu są sami mistrzowie kuchni, którzy niczego nie muszą się już uczyć. A tak naprawdę jest niewiele miejsc w których można smacznie zjeść. Tak że bardzo proszę następnym razem zastanów się zanim coś napiszesz.
Ewidentnie jesteś jednym z tych którzy nie odróżniają rosołu od bulionu.
Pozdrawiam