NOWY TARG. W szkole Rolniczej na Kokoszkowie tradycją już stało się uroczyste świętowanie „Tłustego czwartku”.
Na szkolnej kuchni pachniały faworki i gorące pączusie nadziewane: marmoladą, powidłami, wiśniami, żurawiną, borówkami, jabłkami, budyniem, serem, orzechami, czekoladą, masą kakaową czy ajerkoniakiem. Na specjalne zamówienie pojawiły się też pączki nadziane słonym karmelem.Z okazji „Tłustego czwartku” swoje podwoje szeroko otworzył również szkolny barek. Do pączków i faworków serwowano profesjonalnie przygotowaną kawę z ekspresu i napoje.
To święto po prostu nie mogło się nie udać. Duet szkolna kuchnia + szkolny barek; to duet doskonały. Już nie raz udowodnił on, że mamy w szkole profesjonalistów, którzy wspólnie tworzą kulinarne dzieła w wyjątkowej atmosferze jaka panuje na Kokoszkowie. Tym razem były to wyborne pączki i cappuccino….
Szkolne święto pączka nadzorowały: Dorota Kościelniak, Elżbieta Gil, Teresa Wrocławiak,
źródło: szkoła