13.04.2021, 19:51 | czytano: 2355

Wyróżnienie dla uczennicy z ZSCKR Nowy Targ

arch. szkoły
W konkursie „Zero food waste – nie marnuję żywności” w kategorii słodko/słono wyróżnienie za „Chocobread” przyznano Sofii Sokolovskiej z kl. III Branżowej Szkoły I stopnia kształcącej w zawodzie kucharz. Serdecznie gratulujemy Sofii kolejnego sukcesu kulinarnego oraz opiekunowi panu Józefowi Bąbol.

Organizatorem konkursu był Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, a jego główną ideą było kreatywne podejście do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem pełnowartościowej żywności, która zalega w naszych lodówkach czy spiżarniach.
Na konkurs, który w tym roku przybrał formę zdalną, nadesłano ponad 250 prac konkursowych na rozmaite potrawy mięsne, jarskie, sałatki, zapiekanki oraz słone i słodkie przekąski.

Szczególnie cieszy fakt, że w gąszczu przepisów nadesłanych z całej Polski, przepis uczennicy nowotarskiej szkoły przypadł do gustu i smaku Jury.

ZSCKR w Nowym Targu wziął udział w tym konkursie, ponieważ troszczymy się o to, aby uczyć naszą młodzież szacunku do żywności i bycia odpowiedzialnym konsumentem.

źródło: ZSCKR Nowy Targ
Może Cię zainteresować
komentarze
olo13.04.2021, 21:18
Gratulacje
Może Cię zainteresować
Zobacz pełną wersję podhale24.pl