20.12.2015, 16:23 | czytano: 26401

Magda Gessler otwiera restaurację w Bukowinie Tatrzańskiej

www.facebook.com/schroniskosmakow
Lokal, który znana restauratorka otwiera w Bukowinie Tatrzańskiej, nosi nazwę "Schronisko Smaków". To jej wspólny interes z młodym bukowiańskim przedsiębiorcą Łukaszem Zadylakiem.
Mieści się w dawnej restauracji "Janosik". Ma trzy poziomy i jest urządzona w stylu alpejsko-tyrolskim. Właściciele zapewniają, że ugoszczą gości na najwyższym, europejskim poziomie. Menu ma być krótkie. Znajdą się w nim m.in. tradycyjne schabowe i kwaśnica, nie zabraknie też ryb, owoców morza i sałatek. Na talerzu ma być dużo i smacznie. W lokalu jest też kawiarnia.
Ciekawostką jest fakt, że lokal Magdy Gessler powstanie praktycznie naprzeciwko restauracji, w którym przeprowadzała ona "Kuchenne rewolucje" z telewizją TVN, czyli restauracji "Kiełbacha i korale".

r/
Może Cię zainteresować
komentarze
zakopianka23.07.2016, 01:27
Jak czytam te komentarze to ręce mi opadaja... po pierwsze nikt nie powiedział ze za darmo zjecie ( do zakopanego jedziecie wchodzicie na krupówki i za syf ktory wam daja płacicie 2 razy tyle), jeżeli chodzi o jakies rewolucje żołądkowe to pierwsze słysze-mam bardzo wrazliwy żołądek i praktycznie na kazdym wyjezdzie po kazdej restauracji mam problemy żołądkowe- po "Schronisku Smaków" jeszcze mi sie ani razu nie zdarzyło....
reasumując restauracja jest mila przytulna maja bardzo dobre jedzenie (desery tez :) ) i przyjemna obslugę
a wszyscy którzy maja zażalenia jakies zapraszam na krupówki do smieciowego jedzenia ktore przezucaja z knajpy do knajpy bo wiekszosc knajp to tylko ma 2 wlasciceli...powodzenia
Zyta24.04.2016, 22:07
Drogo jak cholera za niezbyt wyborne dania. 39 zl za zwyklego burgera czy35 zl za salatke cezar????? Juz tam nie wejde bo sa inne tansze miejsca gdzie mozna zjesc jak u mamy
Basia18.02.2016, 16:42
Mialam okazję odwiedzić restaurację Magdy Gesler i szczerze powiem że żadna rewelacja jeśli chodzi o jedzenie nie mówiąc już o cenach a przecież nikt jak Pani Magda powtarza że ma być smacznie i tanio jak u mamy.Na dzień dobry kelner wylał na nas sok pomarańczowy i skończyło się to słowami przepraszam za taki wybryk gdzie mieliśmy mokre ubrania,zaplamiony kombinezon mojej córeczki wydawało mi się że dostaniemy rachunek z rabatem ale niestety tak się nie stało,kelner przyniósł podwójna porcję dania które zamówił mój syn z tym że nie wiadomo było czy w ogóle mu to zasmakuje no i czy taką porcję zje, niestety danie mu nie podeszło i nie dał rady zjeść,jak na taki lokal znanej restauratorki załatwianie w taki sposób sprawy jest niewyobrażalne.Nie polecam raczej tej restauracji,chyba lepiej odwiedzić restaurację,gdzie była przeprowadzana kuchenna rewolucja,tyle w temacie:-(
syl031602.02.2016, 22:33
Witam,
Chciałem podzielić się z wszytkimi czytającymi opinię na temat nowo otwartej restauracji P. Gessler "Schronisko Smaków" w Bukowinie Tatrzańskiej. Odwiedziliśmy Ją wraz z żoną w dniu 28.01.2016 , wrażenie obiektu mozna powiedzieć gustowne z tkzw. smakiem, ale jeżeli chodzi o obsługę ,to sprawia zagubionej i nie wykfalifikowanej w tym zawodzie(może za małe stawki), no i jedzenie zamowiliśmy : Burgera i kotlet schabowy P. Jarka oraz frytki , co do Burgera ok frytki również ok,nawet zjadliwe , no i podano kotleta i wielka klapa, pomimo nawet super podania, ale jeg wysmażenie z wyglądu budziło już podejżenie przypalenia, po odkrojeniu kęsa i spróbowaniu gorycz, więc go obróciłem i oniemiałem ,poprostu spalony, czarny nie do zjedzenia , byliśmy tam dwa razy, pierwsz i ostatni raz.
W takim miejscu pod takim patronatem, wstyd ,zważywszy ,że ceny nie są małe w porownaniu do oferty np. porcja samego kotleta 35PLN + dodatki .
Proponuje zrobić rewolucję Pani Magdo ,oczywiście kucharską i kelnersko-menagerską.
Bestium29.01.2016, 19:23
Taką o to wiadomość zamieściłem na stronie Pani Magdy Gesler, ciekawe czy też usuną?
"Witam Panią,
chciałbym się podzielić wrażeniami z wizyty u Pani w restauracji Schronisko Smaków w Bukowinie Tatrzańskiej. Zostaliśmy bardzo miło przywitani i odprowadzeni do stolika, po chwili pojawiła się kelnerka i przyjęła zamówienie. Zostaliśmy dość szybko obsłużeni zważywszy na to że są ferie i sezon. Obsługa jest bardzo miła, choć troszkę "zagubiona" na sali. Kelnerki i kelner uwijają się jak mogą żeby klienci byli zadowoleni. Zazwyczaj jesteśmy obsługiwani przez jedną osobę, tym razem talerze donosiły i zbierały aż trzy osoby. Utrudnia to troszkę pozostawienie napiwku osobie obsługującej, bo w końcu straciliśmy rachubę kto nas obsługuje.
Jedzenie jest bardzo dobre, ładnie podane, ogólne wrażenie super, ale.... Niestety jest jedno "ale". Po zjedzeniu kwaśnicy miałem rewolucje żołądkowe. Dzisiaj napisałem ten fakt na FB na stronie restauracji oraz w wiadomości. Mój wpis został szybko usunięty a w odpowiedzi dostałem co następuje: "dzień dobry, wydanych było kilkadziesiąt porcji i nikt inny się nie uskarżał". Ja odpisałem: "Ja też miałem się "nie uskarżać", ale tak właśnie robi większość osób. Państwa odpowiedź interpretuje w następujący sposób, nikomu nic nie było (a przynajmniej nikt sie "nie uskarżał), to Ty sobie nic nie wymyślaj. Wspaniały marketing i podejście do klienta. Pozdrawiam" Po mojej odpowiedzi mój dostęp do komentarzy i wiadomości został zablokowany.
Nie wiem kto jest odpowiedzialny za prowadzenie profilu restauracji i jakie ma do tego wytyczne, ale to mi się bardzo nie podoba.
pozdrawiam
Oskubana22.01.2016, 22:37
Obserwator. ....jeśli jesteś taki ciekaw oferty, to sprawdź. Co stoi na przeszkodzie? Dowiesz się, czy zostaniesz nakarmiony, czy oskubany! !!! Gwarantuje wrażenia niezapomniane, zarówno estetyczne jak i smakowe. A na drugi raz zanim coś napiszesz, to się zastanów. ...
Kasia17.01.2016, 22:31
witam wszystkich
na początku stycznia byłam z mężem i naszym psiakiem w Bukowinie na urlopie.
Jestem zachwycona tym miejscem a w szczególności restauracją pani Magdy.
Jest to miejsce bardzo przytulne i bardzo dobrze karmią.
Zostaliśmy bardzo miło ugoszczeni wraz z naszym czworonożnym pupilem
Pozdrawiam wszystkich
Kasia
Włodek Z.Elbląg.11.01.2016, 13:06
Pani MAGDO,po spotkaniu w Gdyni,na salonach powiedziałaś że zawsze trzeba być sobą , w każdym momencie swego istnienia ,pamiętasz jak ja rozmawiałem z PREZYDENTEM GDYNI,to że powiedziałaś domnie że jestem wartościowym człowiekiem , a ja odpowiedziałem tobie bądż sobą zawsze, nawet w największym zdenerwowaniu a widzisz nie zawsze się to tobie udaje oglądając twe autorskie programy w tv24.Oj Magda,Magda.Pozdrawiam,życzę na 2016r, sukcesów ,zdrowaia.
Włodek Zamłyński Elblag11.01.2016, 12:52
Pani Magdo,szanuję Pani iwencję twórczą,oraz to co Pani pokazując,pobudza i rozbudza w ludziach chcących coś zmienić przy Pani pomocy,ale czasamii Pani powinna powstrzymać swe emocje , bo to nie przystoi eleganckiej kobiecie.Życzę powodzeniaw realizowaniu Pani pasji życiowej
janek11.01.2016, 02:43
Goście bardzo słabo oceniają lokal http:/...
WOJT30.12.2015, 13:20
domator ma racje zmien zone
domator28.12.2015, 13:59
WR zmień żonę...
WR27.12.2015, 17:37
Tęsknie za czasami, kiedy moja mama gotowała pyszne zdrowe obiady w domu dla całej naszej rodzinki. Szczególnie niedzielne obiady zbliżały całą rodzinę do siebie - w niedziele po "kościele" zasiadaliśmy wszyscy do stołu, po posiłku starsi rozmawiali, często żartowali a my dzieci szliśmy bawić się na podwórko. Mojej żonie, niestety, nie chce się gotować - w zwykły dzień każdy je co popadnie (najczęściej McDonald) a w niedziele jeździmy po mieście i szukamy wolnych miejsc w restauracjach. "Polowanie" na wolne miejsce trwa najczęściej ponad godzinę, plus 1 i 1/2 godziny trwa strojenie i malowanie się mojej żony przed lustrem
Bianca23.12.2015, 18:09
Co i tak w niedziele ludzie będą sie kłócić o krzesła w chińskiej w nt...
Q Nogaty22.12.2015, 12:13
Ci co dobrze zaczęli nie muszą wymachiwać białą flagą. Zasada jest jedna i niezmienna od lat. Jak nie umiesz klusek lepić ,to się za to nie bierz. Panowie i panie restauratorzy . Nauczcie jeszcze ojca dzieci robić. Jakiego fachowca będziecie wzywać? Jaśka z polany?
Nogaty21.12.2015, 20:48
@Krysia zacznij od siebie.Umiesz cokolwiek?Gotowałaś cokolwiek(woda, trudne jajko)kiedyś? Czy tylko jedzonko ,,u mamusi,,?
red21.12.2015, 14:54
byłem i jadłem wspaniałości oscypek tradycyjne danie górali od pradziejów oscypek oczywiście z grilla podany z żurawiną..cudowny smak i aromat.oprócz tego zaserwowano mi jagnięcinę ale purdle..cudownie upieczona w maslakach i podgrzybkach z otoczce z balsamicznym octem vinegree robionym z roslin uka uka z nowej zelandi oraz kosztowałem przepyszna kwasnice zupę starodawna góralską podawaną z pajdą chleba pieczonego na liściu łopianu oraz przepyszny deser jaja porzepiórcze w skrapianym delikatnie winie przybranej galązką alg morskich..cudowne dla podniebienia...ach palce lizac!!!
@ krysia21.12.2015, 13:13
A ja myślałem że na końcu tego wywodu napiszesz: Zawsze jadam w domu. Bo nikt rozsądny nie uwierzy że po programie jest tak jak podczas jego kręcenia. No NIKT poza tobą. Jest natomiast darmowa reklama w telewizji i to ona nakręca chętnych do udziału w tym paszkwilu. Pokazanie syfu w kuchniach to nic nowego .Zapraszam na Krupówki w sezonie. Kucharze nie umiejący gotować to MIT. Nikt ich nie zatrudni. Po tygodniu są do zwolnienia. Cały ten program to zlepek kiczu ,bredni i głupoty. Dziwie się że ktoś go ogląda. Ale widocznie mamy zapotrzebowanie na takie perełki. Chłopaki do wzięcia na tym samym poziomie i też mają oglądalność. Drwale. No to Gesler też ma zwoleników.
RoookY21.12.2015, 12:53
Już raz była w tych okolicach, otwierała jak dobrze pamiętam "Czerwone Korale" :) Z rewolucjami kuchennymi mało to miało wspólnego, raczej z rewolucjami rodzinnymi... "Fajny" program "rozrywkowy" ;)
krysia21.12.2015, 11:28
Bardzo się cieszę z powstania tej restauracji, na pewno do niej zawitam. Program " Rewolucje kuchenne można oglądać - tak można nikt nie jest zmuszony do zasiadania przed telewizorem . Ja oglądam jak pozwala mi na to czas i wiele mnie nauczył, gdzie powinnam jeść i na co zwracać uwagę. Bo to co można zobaczyć to " włos na głowie się jeży" czym nas karmią i w jakich warunkach to przyrządzają nie wspominając o kwalifikacjach kucharzy. Teraz jestem wyedukowana dzięki temu programowi, jak chcę zjeść to wiem gdzie. Myślę, że tego się poniektórzy boją zwłaszcza na Podhalu. Życzę Pani Gessler wszystkiego co dobre i powodzenia.
florek21.12.2015, 10:29
piękna karczma zazdrośnicy i już przestańcie wymyślać...na pewno będzie pysznie!!! odwiedzę na pewno!!!
wicher21.12.2015, 09:56
Czy menu u Gesler będzie tylko koszerne ? ;)
koza21.12.2015, 09:45
Dziwie się ludziom ,którzy zapraszają tą panią do siebie Ja nie popieram gburowatego babiszona. MOJA noga nie stanie w knajpie gdzie to ............było. Dlaczego? A no dlaczego? A no dlatego że nie będę promował poniewierania ludzi, chamstwa,szczucia na siebie personelu i pożal się boże rewolucji kulinarnych.
wr21.12.2015, 09:04
ma swoja strone na necie. ale zdjecia jyj porażka!!!!!!
nadrobne21.12.2015, 08:13
Owoce morza z serca Podhala Hej!
com21.12.2015, 07:44
Nie ma to jak najpierw pomóc Restauracji wyjść na prostą, a następnie wejść ze swoim biznesem utrudniając lub nawet doprowadzając Restaurację do bankructwa.. kto pójdzie do Restauracji "po rewolucjach p. Gessler" zamiast do "Restauracji p. Gessler"?.
Obserwator21.12.2015, 07:03
Sam jestem ciekaw tej oferty i dobrze, że jest konkurencja.Może zmusi okolicznych restauratorów do zastanowienia się czy oskubać klienta czy nakarmić,ale wydaje mi się,że pierwszymi klientami tej restauracji będą sami restauratorzy w Bukowinie
odemnie920.12.2015, 21:55
Styl działania tej pani jest niesmaczny
Sx20.12.2015, 21:38
No i ciekawe co na to Magda Gesller czy rewolucje bedą od początku i za 25 zł jesz ile chcesz jak to innym poleca
Śliczny20.12.2015, 19:35
Ja bym tą nową restauracje nazwał ,,Kosmos,,.Podejrzewam że ceny będą kosmiczne.
osioł20.12.2015, 16:38
moze reszta tych ''trucicieli' 'bedzie musiała chociaz posprzątac na kuchni jak sie konkurencja pojawi
Może Cię zainteresować
Zobacz pełną wersję podhale24.pl