01.07.2025, 21:55 | czytano: 2945

Takiego gulaszu nie jedliście, a tyle jagnięciny na raz, pewnie nigdzie nie zobaczycie (film)

Do gotowania dołączyli burmistrz Bogdan Szewczyk i Katarzyna Mastalska szefowa Centrum Kultury Sportu i Promocji . Zdj. Józef Figura
Zaglądamy do Szczawnicy, gdzie trwają przygotowania do niezwykłej imprezy z wielkim garem w tle.
Już w sobotę pod patronatem Podhale24 odbędzie się wielkie gotowanie. Na placu przy dolnej stacji kolei na Palenicę rozpocznie się bicie rekordu Polski w ilości jagnięcego gulaszu. A o tym, że będzie to danie nie tylko wielkie i syte, ale przede wszystkim smaczne zapewnią kulinarne gwiazdy w osobie Mikołaja Reya, Kuby Wolskiego i wielu szefów kuchni szczawnickich restauracji. Bo tutejsza gastronomia jagnięciną stoi.
Tymczasem do posmakowania jagnięcych rarytasów namawia nas Artur Majerczak, który na próbę sam już przygotował pyszną gicz jagnięcą oraz towarzyszący mu w gotowaniu burmistrz Bogdan Szewczyk oraz Katarzyna Mastalska, dyrektor Centrum Kultury Sportu i Promocji.

Ślinka cieknie na samą myśl? To zapraszamy by obejrzeć krótki film będący przedsmakiem sobotniej imprezy.
Józef Figura

Może Cię zainteresować
zobacz także
komentarze
mniam05.07.2025, 18:56
Baraninka z gotowca z kebaba ? Nowozeland,merynos 70 kg.sztuka waży(fuj aż mi z compa capi) ale jak się czosnkiem doprawi i innymi pierdułami i z miesiąc poleży to ok. A nasza baraninka pasąca się na halach na ziółkach? Drogo.Z 30 zeta jak leci za kilo.Ośmiornica w biebrze tańsza.
be05.07.2025, 14:37
Najlepszy rosół z naszej baraniny z Podhala(nie z nowej zelandii czy z 70kg.merynosów wagi jak będzie serwowana) z grulami i tyle.Mimo to smacznego.
Może Cię zainteresować
Zobacz pełną wersję podhale24.pl