Uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu wzięli udział w warsztatach cukierniczych.
Tematem przewodnim warsztatów były monoporcje. Te małe, eleganckie porcje deserów łączą w sobie intensywność smaków i estetykę oraz tradycyjne techniki cukiernicze z najnowszymi trendami kulinarnymi. W świecie monoporcji ograniczenia nie istnieją! W małej formie ciastka można zamknąć dowolne smaki i tekstury, które razem wyglądają bardzo elegancko i smakują niezwykle ciekawie.Warsztaty poprowadziła Klaudia Luźniak, absolwentka ZSCKR Nowy Targ, która zawodowo wykonuje desery według swoich autorskich przepisów.
Podczas zajęć uczniowie mieli okazję stworzyć własne, unikalne kompozycje smakowe, poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności w temacie monoporcji, a także zainspirować się do dalszego rozwoju w dziedzinie cukiernictwa.
źródło: ZSCKR Nowy Targ