17.06.2025, 19:58 | czytano: 919

Słodki sukces w ZSCKR Nowy Targ (zdjęcia)

arch. szkoły
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu po raz pierwszy zorganizował walidację i certyfikację kwalifikacji rynkowej z przygotowania deserów restauracyjnych. Do egzaminu przystąpiło 7 absolwentów V klasy technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Zadaniem uczniów było nie tylko wykazanie się wiedzą teoretyczną z zakresu technologii gastronomicznej, ale także stworzenie i efektowne udekorowanie profesjonalnych deserów, które zachwycały smakiem i estetyką.
Egzamin przeprowadzony został przez niezależną firmę zewnętrzną, a jego ocena opierała się na wysokich standardach branżowych. Najważniejsze - wszyscy uczniowie zdali z wyróżnieniem.

Zorganizowanie tego egzaminu było możliwe dzięki udziałowi ZSCKR Nowy Targ w projekcie "Doskonalenie umiejętności, kompetencji i kwalifikacji kadr i uczniów ZSCKR w Nowym Targu" (nr FEMP.6.11.IP.01-0128/24), który wspiera rozwój zawodowy naszych uczniów oraz zwiększa ich szanse na rynku pracy. To ogromny krok naprzód w kierunku dalszego rozwoju zawodowego naszych młodych gastronomów i potwierdzenie wysokiego poziomu kształcenia w naszej szkole.

Gratulujemy zdolnym uczniom i życzymy kolejnych słodkich sukcesów.

źródło: szkoła
Może Cię zainteresować
Może Cię zainteresować
Zobacz pełną wersję podhale24.pl