28.04.2023, 16:57 | czytano: 1753

Konkurs na miarę „MasterChefa” w nowotarskim "Rolniku" (zdjęcia)

arch. szkoły
Uczniowie klas gastronomicznych z ZSCKR Nowy Targ zmierzyli się kulinarnymi zadaniami w VI edycji Szkolnego Konkursu „Mistrzowie w Kuchni”.
Pierwszy etap; test wiedzy kulinarnej w formie online wyłonił 6 uczniów, którzy wzięli udział w finale konkursu w dniu 25 kwietnia br. W tym dniu uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu zamienili się w mistrzów gastronomii, których zadaniem było przygotowanie dania ze składników tzw. BLACK BOX.
Królową tegorocznej edycji konkursu była mąka pszenna.

Wymagający jurorzy - Marek Galica, Małgorzata Matuszek, Michał Henzel, Robert Stanek - wyłonili tegorocznych zwycięzców konkursu:
I miejsce - Justyna Suska z klasy IV TŻiUG
II miejsce – Nicol Pruś z klasy I TŻiUG
III miejsce – Aneta Gąsienica z klasy II Branżowej szkoły I stopnia

„Mistrzom kulinarnym” gratulujemy wyczucia smaku, estetyki i staranności.

Konkurs pokazał, że w ZSCKR Nowy Targ kształci się wielu kucharzy z powołania, którzy są w stanie przygotować dania na miarę „MasterChefa”.
Gorące podziękowania dla sponsorów konkursu, którymi byli: Stalgast, Gastro-Pack, Dorado oddział Nowy Targ, PCD Salami Spółka z.o.o oraz pani Małgorzata Matuszek.

Osoby odpowiedzialne za przygotowanie konkursu: Robert Stanek i Józef Bąbol.

źródło: szkoła
Może Cię zainteresować
Może Cię zainteresować
Zobacz pełną wersję podhale24.pl