Tegoroczna XX edycja Małopolskiego Konkursu „Stół pięknie nakryty” odbyła się pod hasłem „Wczoraj, dziś i jutro…” i nawiązywała do trendów panujących w gastronomii dawnej i obecnie. Uczennica ZSCKR w Nowym Targu zajęła III miejsce za "kasztanową rozkosz".
Zespół Szkół Centrum Kształcenia rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu w konkursie reprezentowali uczniowie z klasy III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz z klasy V technikum technologii żywności. Karolina Skupień zajęła III miejsce w kategorii kelner – barman. Przygotowała bezalkoholowego drinka „Kasztanowa rozkosz” oraz profesjonalnie nakryła stół zgodnie z tematyką konkursu.Gabriela Lach otrzymała wyróżnienie w kategorii cukiernik za deser pt. „Słodkie z lasu”. Jakub Moś i Kuba Domin zostali wyróżnieni w kategorii kucharz za przygotowanie potrawy z kurczaka zagrodowego.
Popisy kulinarno - artystyczne uczniów świadczą nie tylko o ich talentach, ale również o ich pasji i zaangażowaniu w sztukę kulinarną. Pasja do gastronomii i chęć ciągłego doskonalenia, są kluczowe dla osiągania sukcesów przez uczniów ZSCKR Nowy Targ.
źródło: ZSCKR Nowy Targ