Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Szaflarach wzięły udział w finale Festiwalu „Polska od Kuchni”, który odbył się na Stadionie Narodowym w Warszawie.
Przypomnijmy, że w lipcu w Starym Sączu, podczas Festiwalu Kół Gospodyń Wiejskich „Polska od Kuchni”, koło z Szaflar wzięło udział w rywalizacji kulinarnej, gdzie za zadanie miało przygotować tradycyjne danie regionalne lub nowoczesną wariację na jego temat. Gospodynie przygotowały popisowe danie "Baran z Serca Podhala", które pozwoliło im zająć I miejsce w kategorii Nagroda Publiczności oraz dało przepustkę do wrześniowego finału na stadionie PGE Narodowy.Koło Gospodyń Szaflary, jako jedno z dwóch z województwa małopolskiego, wzięło udział w finale festiwalu.
Celem festiwalu było szerzenie dziedzictwa kulinarnego, promowanie zdrowego stylu życia, edukacji ekologicznej oraz pielęgnację polskiej kultury i tradycji.
Natalia Romasz, oprac. r/ zdj. KGW Szaflary
deficyt oficjalny 30 mld zł a faktycznie 390 mld na 2022
zabawa PiS trwa dalej