Wystrój, muzyka, a nawet menu w karcie nawiązuje do okresu międzywojennego. W menu znajduje się m.in. zupa waniliowa z pianą z białek, deser z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną i rumem, piernik długo dojrzewający, czy śledzie pocztowe.
Kawiarnia Witkacego w Zakopanem ponownie otworzyła podwoje przed gośćmi. Czekał na nich czerwony dywan i lampiony, a wewnątrz klimat lat 20-tych ubiegłego wieku.- Kawiarnia jest miejscem wyjątkowym, bo to jedyne miejsce w Polsce, gdzie możemy przenieść się do 20-lecia międzywojennego. Skosztować potraw z tego okresu, zagrać w brydża, pośpiewać przeboje i szlagiery z tamtych lat - opowiada Daria Bobak prowadząca kawiarnię. - Wybraliśmy z tego czasu wszystko co najlepsze, w tym także przepisy. Zupa waniliowa z pianą z białek, deser z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną i rumem, piernik długo dojrzewający, czy śledzie pocztowe. To wszystko znaleźć można w naszym menu. zaznacza Daria Bobak.W otwarciu Kawiarni udział wzięli aktorzy i dyrekcja Teatru im. Stanisława Ignacego Witkiewicza. Przyszli oni tuż po zakończeniu spektaklu inaugurującego 40. sezon artystyczny.
e/s