ZAKOPANE. Europejskie Targi Produktów Regionalnych dobiegają końca. Spośród zgłoszonych 53 produktów jury wybrało i nagrodziło 15 najlepszych.
Jury konkursowe ogłosiło najlepsze produkty. Oceniali oni produkty w trzech kategoriach.Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego - mięsne:Javorina - smalec wieprzowy
Smaki Litewskie - wędliny litewskie
Rarytasy Podlasia - wędliny podlaskie
Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego - nabiał:
Baldauf - sery alpejskie
Rarytasy z Podlasia - sery korycińskie
Palce Lizać - masło klarowane
Produkty regionalne pochodzenia roślinnego:
Tatrzańska spiżarnia - miody
Malnor Gabor Węgry - miód leśny
Sezam - chałwa pełnoziarnista
Napoje:
Tatrzańska SPiżarnia - napar owocowy “Niedźwiedź by jadł”
Smaki Litewskie - kwas chlebowy
Gwarno, Browar pod Gubałówką - piwa
House of meats Fanad Alobaidki - kebab wołowy
Tradycyjna Chata - krówki mleczne bez laktozy
Javorina - pstrąg wędzony
Regionalne produkty włoskie
e/s