18.01.2017, 13:25 | czytano: 16737

Nowy hotel w Nowym Targu już działa

Pierwszy międzynarodowy hotel sieciowy w Nowy Targu, ma już pierwszych gości. Dyrektor hotelu oraz przedstawiciele Louvre Hotels Group w Polsce i inwestora, czyli Spółki Valg-Podhale, zaprosili dziś dziennikarzy, by pokazać, że przełamano trwającą blisko dwie dekady złą passe i obiekt jest już otwarty.
17 lat budynek przy ul. Królowej Jadwigi był niezagospodarowany. Niszczejący obiekt kupiło polsko-belgijsko-francuskim konsorcjum Valg-Podhale. W 2008 roku uruchomiono Galerię Handlową, a teraz trzygwiazdkowy hotel Campanile, marki należącej do Louvre Hotels Group.
- Cieszę się, że sieć widzi potencjał w Nowym Targu, ciągle nieodkrytym jeszcze ośrodku turystycznym. Jestem przekonana, że obecność międzynarodowej marki hotelowej u podnóża Tatr wpłynie korzystnie na rozwój miasta - mówi Anna Kowalska. - Hotel posiada 76 klimatyzowanych, 1- i 2-osobowych pokoi, w tym pokoje z udogodnieniami dla osób niepełnosprawnych oraz pokoje rodzinne, z możliwością wstawienia do nich łóżeczka dla dziecka lub dostawki - wymienia dyrektor Hotelu Campanile Nowy Targ –Zakopane.

Oficjalnie część hotelową i restaurację otwarto 16 stycznia. Pierwsi goście już zameldowali się w hotelu.



Trzy miesiące temu pokazano dziennikarzom na jakim etapie są przygotowania do otwarcie. Teraz obiekt już funkcjonuje. Może przyjąć ok. 150 gości. - W przyziemiu i na parterze znajdują się sklepy, na pierwszym piętrze planowane jest rozszerzenie części komercyjnej. Piętro drugie to sale konferencyjne, trzecie - poziom administracyjny. Piętra od czwartego do siódmego to część hotelowa. Piętro ósme zajmuje restauracja i bar, a dziewiąte - taras widokowy - przypomina Piotr Kołodziej reprezentujacy inwestora.



Dziennikarzom kolejny raz pozwolono obejrzeć obiekt, tym razem już gotowy. Była okazja, by przyjrzec się gotowym salom konferencyjnym, mającym powierzchnię ponad 400 metrów kwadrawowych. Dzięki ruchomym ścianom można te powierzchnie dostosować do bardziej kameralnych spotkań. - Powstać może w ten sposób sześć klimatyzowanych sal konferencyjnych. W pokojach są ułatwienia dla osób niepełnosprawnych, mamy monitorowany parking podziemny na 25 samochodów i parking zewnętrzny na 10 samochodów, jest przechowalnia rowerów i nart, bezpłatne Wi-Fi i możliwość przyjmowania zwierząt. Oferta hotelu skierowana jest więc zarówno do gości prywatnych, biznesowych, jak i grup turystycznych. - dodaje Beata Nawrot, Dyrektor Sprzedaży Louvre Hotels Group w Polsce.


Restauracja służy nie tylko gościom hotelowym. Jest otwarta dla wszystkich chętnych. Szefem kuchni jest Dariusz Pyciński.

Hotel Campanile Nowy Targ – Zakopane jest 11 hotelem tej marki w Polsce i pierwszym międzynarodowym obiektem sieciowym w Nowym Targu.

s/ zdj. w tekście - mat. prasowy
zobacz także
komentarze
Wyrocznia27.01.2017, 23:44
Gdyby tam otworzono hotel 25 lat temu to teraz pewnie by hulał, a teraz gdy wszędzie pełno pensjonatów, w dodatku w lepszych turystycznie miejscach, to niestety ciężko będzie się przebić. Ja osobiście wolę żeby interes mieli górale na swoich pensjonatach, niż jakaś obca, do tego zagraniczna firma.
Tadek22.01.2017, 12:01
A gdzie zaproszeni goście .??????
Dziennikarze , Burmistrz , Starosta , posłowie , senatorowie , Biskup
bez nich hotel i gastronomia nie przyniesie zysku .
ha ha ha
HO TEL LU WRR19.01.2017, 15:27
DAŁBYM TYSIĄC- to niewiele
Żeby zostać MILIONEREM
Wtedy każdą wolną chwilę
Byczyłbym się w Campanile

Jakbym miał humorek szewski
Wynajmowałbym KRÓLEWSKI
A jak mnie BY szał opętał
Mieszkałbym U PREZYDENTA

Na lewo i prawo dawałbym GAŻE
Bo dobry obyczaj tak każe
Bo jak Szejk idziesz, nie patrzysz
Rozdajesz napiwki i bakszysz

Boy hotelowy ,kucharze ,kelnerzy
Byli by opłaceni jak należy
Dla Recepcji i Pokojówki
Nie żałowałbym stówki

TRUDNO
NIECH TO
PIES TRĄCA
NIE MAM TEGO
T Y S I Ą C A
turysta19.01.2017, 13:07
Ani hotel, ani hala wielofunkcyjna ani nawet lotnisko nie pomogą! Dla Nowego Targu jedyną szansą jest nowoczesna kolejka na Turbacz! Jak można nie dostrzegać tak oczywistego faktu?
piotrNT19.01.2017, 11:58
witam, osobiście byłem i stwierdzam że Państwa hotel przyciąga ludzi głównie z dwóch przyczyn po pierwsze prze miła obsługa począwszy od recepcji po samą restaurację oraz wspaniałym jedzeniem na poziomie dla tego nie rozumiem komentarza Pana/ni "fobia" ponieważ jedzenie jest rewelacyjne co rzadko niestety można spotkać w Nowym Targu dlatego gratulacje dla Pana Darka i oby taki poziom trwał wiecznie
x19.01.2017, 11:48
dobrze ze wykorzystany w tym zascianku
nn19.01.2017, 11:40
jaka praca taka placa biiiiiedronka prosze pokazac totbe prosze co w wozku
miś19.01.2017, 09:31
a gdzie jest parking dla gości hotelowych
kwk19.01.2017, 09:28
Cokolwiek w Nowym Targu się dzieje, wszystko według malkontentów jest źle. To weźcie się wy do roboty i zróbcie coś dobrze.Ja osobiście bardzo się cieszę, że w naszym mieście powstał hotel z prawdziwego zdarzenia. Mam również nadzieje, że w najbliższym czasie powstanie również hala uniwersalna i miasto zacznie żyć.
niezależny obserwator19.01.2017, 09:15
"Cieszę się, że sieć widzi potencjał w Nowym Targu, ciągle nieodkrytym jeszcze ośrodku turystycznym. Jestem przekonana, że obecność międzynarodowej marki hotelowej u podnóża Tatr wpłynie korzystnie na rozwój miasta " ....ratunku !!!!
Obserwator19.01.2017, 07:17
do @kornel, nie wiem jakie ścianki ma ten nowotarski "szeraton" ale budowę rozpoczęto w 1970roku gdy królowanie rozpoczęła wielka płyta, a może się mylę?
brrr18.01.2017, 23:25
Miejscowość turystyczna, ale ubaw! Chyba że największą atrakcją turystyczną będzie smooooog nowotarski.
obserwator18.01.2017, 23:16
Przyjemnego wdychania smogu tam na górze:))) I jeszcze przy tym te piękne widoki, jakbyś w chmurach był..... hahahah ;D
Zenek flaszka18.01.2017, 22:10
Ile obiad ? tyle co "u Rumcajsa" ,to pojde
Stonka8718.01.2017, 21:50
@Bańka, nabór był już pół roku temu.
Kucharz18.01.2017, 21:47
Miałem przyjemnosć pracowac z Panem Dariuszem świetny kucarz i wspaniałe wyczucie smaku!
Gorla18.01.2017, 18:17
super przynajmniej nie odstrasza jak dawniej
bańka18.01.2017, 17:30
Jakoś nie słyszałem o naborze pracowników do hotelu?
Lhotse18.01.2017, 17:15
Jeszcze wyciąg narciarski na Turbacz i będzie super.
z18.01.2017, 16:49
brawo cos sie dzieje RAJSKI twierdzil ze sie zwali ten obiekt
fobia18.01.2017, 15:52
hmm, Dariusz Pyciński. Czy to aby nie ten, który miał budkę na Maczka tudzież Sikorskiego, a którą to budkę szybciutko zwinął? Oby w między czasie liznął kunsztu kucharskiego...
lechik18.01.2017, 15:29
Od którego piętra nie widać już smogu...?
500+18.01.2017, 14:43
A co by tak wincej zdjęć dali to by było syćko
kornel18.01.2017, 14:38
Zawsze nocuję w Warszawie w ich hotelach. Tanio,czysto,dobre europejskie śniadania .Ale są tez minusy. Okna się nie otwierają,jak w lecie wyłączą klimę w nocy /oszczędności/ można oszaleć. Cieniutkie ścianki,brak balkonów. I jedna winda na piętrze. No nie doczekasz się człowieku jak masz pokój na samej górze. Parkingów praktycznie brak.
koza18.01.2017, 14:16
powodzenia
Marek z NT18.01.2017, 14:11
No nareszcie cos się ruszyło , ale jak to się stało że budynek był do zburzenia bo nie spełniał wymogów a teraz może działać . I nikt nie jest odpowiedzialny za tamte decyzje . A ktoś to zablokował żeby ktoś co innego mógł zrobić .
Za następne dwie albo trzy dekady zrobią wyciąg na Turbacz . My tego już nie doczekamy.
tojo18.01.2017, 13:58
Chyba prima-aprilis
Partyzant18.01.2017, 13:50
Taaa a pensja wystarczy na cukierki.Kto robił w tym budynku to wie.Wyzysk.
Zobacz pełną wersję podhale24.pl