07.06.2020, 18:15 | czytano: 4394

Jak smakuje Małopolska? (art. sponsorowany)

Południe Polski zdecydowanie wyróżnia się pod względem kulturowym. Mocno przoduje tutaj szeroko pojęta góralszczyzna. Nie inaczej jest w przypadku małopolskiej tradycji kulinarnej. Małopolska kuchnia jest niezwykle różnorodna, dzięki temu kusi bogactwem smaków i możliwości. Wprost niezwykły jest mariaż wytwornej i bogatej kuchni wiedeńskiej z prostą, ale jakże pyszną i sycącą kuchnią góralską. 
Małopolskie wyroby znajdziemy między innymi w sieci Bacówka Towary Tradycyjne. Bacówka to nie tylko sieć sklepów ale także producent wysokiej jakości wędlin, pasztetów i wyrobów garmażeryjnych. Wyroby Bacówki powstają w nawiązaniu do dawnych, sprawdzonych receptur, dzięki czemu producent może pochwalić się m.in. produktami wyróżnionymi znakiem Jakość Tradycja czy wędlinami wpisanymi na Listę Produktów Tradycyjnych, prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.


Wyjątkowy smak i aromat wędlin z Bacówki to zasługa starannie selekcjonowanego mięsa, peklowanego z dodatkiem autorskiej mieszanki przypraw, a następnie wędzonego w dymie olchowym, bukowym bądź jałowcowym. Bacówka od kilku lat rozwija też produkcję produktów bezglutenowych oraz linię wyrobów bez konserwantów.


Pod marką Bacówka Towary Tradycyjne dostępne są również wyśmienite przetwory i nabiał pochodzące głównie z małych, rodzinnych gospodarstw rozsianych po całej Małopolsce. Na uwagę zasługują przede wszystkim miody z pasieki wędrownej z rezerwatu leśnego Kozie Kąty, nabiał z mleka z regionalnych gospodarstw Beskidu Sądeckiego, Doliny Dunajca i Łemkowszczyzny, sery 100% owcze z Małopolski, czy soki tłoczone na zimno z owoców z górskich sadów.

Więcej informacji o marce na stronie www.bacowkatowary.pl. Przedstawicielem marki na Podhale, Spisz i Orawę jest Browar Ciupaga, zapraszamy serdecznie do kontaktu pod numerem +48 536 404 777 lub mailowo andrzej.byniarski@bacowkatowary.pl.

Zobacz pełną wersję podhale24.pl