Działająca w hotelu Kopieniec restauracja Krajobrazy co rusz zabiera swoich Gości w kulinarne podróże po bardziej lub mniej odległych miejscach globu.
Tym razem tematem przewodnim bufetu przygotowanego na najbliższą sobotę będzie kuchnia słonecznej Grecji. Już od czasów starożytnych jedzenie miało wielkie znaczenie dla Greków, tak samo jak dla kucharzy z restauracji Krajobrazy. Na ten dzień przygotowali oni kofte z tzatzikami, musake, sałatkę grecką, gemiste (bakłażan nadziewany warzywami i ryżem z fetą i szpinakiem), tiropitakie (pierożki z ciasta filo z serem feta i szpinakiem), souvlake (pita z warzywami, kurczakiem i frytkami), kolokithokeftedes (placuszki z cukini, ziemniaków i fety), revithia (zupa z ciecierzycy) i baklawe.
Stolik można zarezerwować (ale nie trzeba!) pod numerem telefonu +48 18 533 05 56
red/