29.01.2020, 08:40 | czytano: 15533

Nowy Targ: nowy właściciel i nowa restauracja w Rynku

Pizzeria Primavera w Rynku, jedna z najbardziej znanych restauracji w Nowym Targu, przechodzi metamorfozę. W jej miejscu powstaje zupełnie nowy lokal.
Klienci pytają, co się stało, a tymczasem, jak się okazuje, lokal ma nowego najemcę, który w połowie lutego planuje uruchomić w tym miejscu nowy lokal. W miejscu Primavery powstaje Primavera Vincitore. Będzie to restauracja z włoską kuchnią domową w nowoczesnym wydaniu. Jej właściciel, restaurator, który prowadzi tego typu lokale m.in. Krakowie, Myślenicach, Zakopanem i Nowym Targu, mówi, że znakiem rozpoznawczym jego nowej restauracji będą oryginalne, znakomite produkty sprowadzane z Włoch.
W menu znajdą się m.in. pizze, owoce morza i domowe makarony. - Tchniemy w to miejsce nowego, dobrego ducha - dodaje i obiecuje, że będzie tu serwowana najlepsza neapolitańska pizza w mieście.

r/
komentarze
fagagga01.06.2020, 00:22
Dzisiaj zamówiłem 2 pizzy (dobr nie powiem). Natomiast cena kosmos. Nigdy więcej pizza średnica 25 cm ponad 30 zł!
Gość29.03.2020, 20:06
Nowa pizza to porażka
honda03.02.2020, 20:15
primavera mieli tak wygórowanie ceny że szkoda nawet gadać jak wiekszość pizzeri
Dżak30.01.2020, 12:55
@TALERZ - hahaha, jasne, Polskie owoce morza, pewnie z Bałtyku? Rozumiem że są tacy co grulami się żywiąc całe życie przeżyją, ale może ktoś jednak miałby ochotę spróbować innej kuchni. Jaki macie z tym problem?
Jozin z Bazin30.01.2020, 10:07
Wszyscy pytacie o ceny, a czy w winnerze jest tanio??? NIE!!! A klientów nie brakuje, cały czas prawie pełny lokal... macie odpowiedz, to od teraz ten sam właściciel
marny bizmesmen30.01.2020, 09:53
@Pracownik & Kucharz Zawodowy
otwierajcie biznes i pokarzcie wszystkim jakimi jesteście wspaniałymi pracodawcami i macie wspaniałych i bardzo dobrze opłaconych pracowników .Powodzenia.
Aaa29.01.2020, 23:12
Ale narzekacie :/
Villa Toscana tania nie jest, a ma mnóstwo ludzi :)
Kucharz zawodowy29.01.2020, 13:22
Znaki czasów.
Możesz mieć świetną lokalizację w samym centrum, fajny wystrój, klimat, itp itd.
Jak nie masz ludzi do pracy to nic nie zwojujesz.
Szanuj pracownika swego bo to dzięki niemu masz chleb biznesmenie.
Teraz praca szuka pracownika.
/.../
Byle do soboty29.01.2020, 13:15
Cennik będzie w euro czy w lirach włoskich? Bo jak w lirach to mam na strychu ich jeszcze trochę...
droga do sukcesu29.01.2020, 13:13
Dobre jedzenie i niskie ceny na kieszeń normalnego Polaka i gwarantuję pełny lokal. Drzwi się nie zamykają .Jeść tylko malutką łyżeczką , a nie chochlą . To się najbardziej opłaca.
jojo29.01.2020, 13:06
wiecznie narzekający naród
- zrobisz coś nowego - źle
- nie zrobisz nic nowego - źle
grupa narzekających ludzi, zabrać się do roboty
Mona29.01.2020, 12:55
Choćby jak była dobra pizza to jak ceny będą nie na nasze niskie pensje to garstka ludzi tam pójdzie
Geri29.01.2020, 12:54
Nie dziwię się, że w dotychczasowej Primawerze nie było klienta. Ceny tam były pod Warszawiaków pod ich zarobki
Ja tylko przejazdem29.01.2020, 12:47
@ talerz
Włosi niespecjalnie gustują w podrobach - my chyba bardziej (flaczki, gulasz z żołądków i te sprawy)
Giynek29.01.2020, 12:45
Ceny niskie jak zwykle.
Wyrocznia29.01.2020, 11:19
Dowalą ceny i zdziwią się dlaczego ludzie nie przychodzą. Wtedy dojdzie do nich, że górale chcą zjeść, a nie posmakować.
Bajka29.01.2020, 11:14
Nowy właściciel? Prowadzący już lokal w Nowym Targu? Czyli kolejna Villa toscania ;/??
Z sentymentem29.01.2020, 10:51
Czemu tak jest że kolejne fajnie miejsce znika tam pomimo upływu lat kilku zmian wnętrza był fajny klimat który tworzyło przede wszystkim super jedzenie i obsługa tyle fajnych spotkań jeszcze z lat szkolnych pierwsze randki a potem po latach już z dziećmi lubilismy tam zjeść a teraz włoska kuchniai ceny z kosmosu szybki upadek widzę tego. Szkoda takich miejsc dobrze że fajne wspomnienia zostaną
ja229.01.2020, 10:38
kolejna włoska restauracja czy to się ludziom nie nudzi? :D ile można tych makaronów jeść
Pan kotek29.01.2020, 10:32
A ceny tez beda włoskie
STAŚ29.01.2020, 10:29
Makaron to, nasi mistrzowie kuchni, też ugotują, niezgorzej !!!
Pracownik29.01.2020, 10:29
Jak się źle traktuje pracowników to odchodzą. Właściciel sam nie ogarnie wszystkiego.
biedro fan29.01.2020, 10:01
szkoda że nie otwożą tam biedronki , wielka szkoda
jo29.01.2020, 09:59
do ja
ceny będą ;-)
Partyzant29.01.2020, 09:54
Do Talerz
Uwierz, że poza schabowym z ziemniaczkami i mizeria lub bigosem z chlebkiem istnieją inne rzeczy, które warto spróbować i poszerzyć swoje horyzonty myślowe. Trochę otwartości na nowe doznania, to naprawdę nie boli:) Dlaczego osoby, które nigdy nie były poza podhalem ( tak Krkakow się nie liczy) próbują narzucać jakiś styl zachowania
Gerwazy29.01.2020, 09:45
"A ceny?"

Dostajesz 500 plus, Polska właśnie wstaje z kolan. Na pewno będzie Cię stać.





Raz w roku. Hahahahahahaaha
TALERZ29.01.2020, 08:56
Polskie jedzenie a nie jakies podroby z Wloch.
ja29.01.2020, 08:53
a ceny ?
Zobacz pełną wersję podhale24.pl