Kolejna edycja imprezy pod nazwą „Muzyczna Kuchnia Och” za nami. Tym razem degustacji pysznych i aromatycznych potraw kuchni gorczańskiej towarzyszyła pełna energii i ekspresji muzyka zespołu Buskers Band.
Tym razem och-otnicka kuchnia zaserwowała gościom: żurek wegański, ziemniaki w łupinach z fasolą i warzywami, pierogi z kaszą i grzybami, żeberko w kapuście i jak zawsze słodkie wypieki. Nie mogło też zabraknąć chleba ze smalcem lub bryndzą. Wszystkie potrawy gotowane według przepisów gorczańskich gospodyń, które swoje przepisy otrzymały od swoich mam, a te z kolei od swoich matek, czyli kuchnia smakowita jak u babci. „Muzyczna Kuchnia Och” zdążyła przyzwyczaić nas do pysznych tradycyjnych potraw, ale też do dużej dawki ciekawej muzyki. Tym razem na scenie Sali Akustycznej wystąpił krakowski zespół Bruskers Band. Zaprezentowali oni swoje utwory oraz przeboje z pierwszych stron list przebojów, ale w zaskakujących aranżacjach. Przedstawili energiczne i ostre brzmienie instrumentów dętych w towarzystwie rytmicznego i głośnego groove'u perkusji. Zespół Bruskers Band to sześciu młodych artystów o wspólnej pasji do muzyki rozrywkowej. Są wielbicielami muzyki streetowej i jej energii. Mają już na swoim koncie pierwszy krążek - „Fever" - który zdobywa coraz szersze uznanie wśród fanów. Od początku swojej działalności wystąpili przed m.in.: Nosowską, Zalewskim, Mrozem, Krzysztofem Cugowskim czy Sarsą, jak również uświetnili Galę Boksu Underground Boxing Show 2018 w Wieliczce oraz gościnnie zagrali w programie Master Chef Junior.
Na kolejną kulinarno-muzyczną ucztę przyjdzie nam poczekać do maja.
JD pieniny24