Organizatorzy zdecydowali o przedłużeniu festiwalu o dodatkowy tydzień - do 5 lipca.
Na Podhalu w przedłużonym festiwalu bierze udział 7 restauracji. Każda z nich przygotowała dwie wersje menu. W ofercie festiwalowej dostępne są dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Festiwal Restaurant Week to szansa na spróbowanie zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. Restauracje, które biorą pierwszy raz udział w Festiwalu to m.in.: Tam Gdzie Zawsze i Na Szlaku w Nowym Targu oraz Przy Kominkq i La Prima w Zakopanem.W Festiwalu Restaurant Week bierze udział ponad 300 najciekawszych restauracji z czternastu regionów naszego kraju. W cenie 49 zł goście otrzymują popisowe 3-daniowe menu, festiwalowy koktajl oraz Coca-Colę w prezencie. Rezerwacji można dokonać na www.RestaurantWeek.pl.Materiały prasowe, oprac. r/