Trwają rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week. Festiwalowe trzydaniowe menu skomponowane specjalnie na tę okazję, to jedyne 59 zł (-10 zł z BLIK) za osobę. Wystarczy odwiedzić stronę www.RestaurantWeek.pl i dokonać rezerwacji. Festiwal potrwa od 9 do 27 czerwca.
Wiosenna edycja Restaurant Week to przede wszystkim wielkie święto powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są bestsellerowe dania topowych Chefów. Poniżej podpowiadamy, jakie restauracje zadebiutują podczas tej edycji na Podhalu. W sumie - dodajmy - w Restaurant Week bierze udział 9 restauracji z naszego regionu.GÓRNA STACJA - HOTEL AQUARIONJednym z naszych odkryć jest zlokalizowana niemal w samym sercu Podhala, w Hotelu Aquarion, restauracja Górna Stacja. Chef Kuchni serwuje dania kuchni europejskiej z regionalnymi akcentami. W festiwalowym menu, w wersji mięsnej znajdziemy m.in. polędwiczkę wieprzową z kaszanką, jabłkiem, grasicą cielęcą, prosciutto, foie gras i wiśnią. Danie główne w opcji #wege to hałuski ziemniaczane, ze szpinakiem, grzybami, pomidorami, pietruszką i palonym masłem. Na deser biszkopt z maliną i dziką różą.
VINCITORE RISTORANTE PIZZA NAPOLETANA
Kolejna propozycja to klimatyczna restauracja zlokalizowana w jednej z najpiękniejszych kamienic w sercu Nowotarskiego Rynku w Towym Targu. Vicitore zrodziła się z zamiłowania do bardzo dobrej włoskiej kuchni, pasji do smaku oraz rodzinnej, ciepłej atmosfery. Dla podróżników, którzy odwiedzili już Włochy, wizyta w tej restauracji będzie pięknym wspomnieniem. W tym miejscu możemy spodziewać się prawdziwej uczty dla podniebienia. Dania przygotowywane przez Chefa Kuchni zachwycą nawet najbardziej wymagających Gości. Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in. kotlet jagnięcy z polentą karmelizowaną marchewką i szparagami. Więcej nie zdradzamy - rezerwujcie!
KOSZYSTA - HOTEL TATRA
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl.
Materiały prasowe, oprac. r/