Od 8 do 10 grudnia w Świdnicy trwała Gala Bożonarodzeniowa. Uczestniczyły w niej szkoły z trzech zaprzyjaźnionych powiatów: kartuskiego, świdnickiego i tatrzańskiego.
Prywatne Technikum Hotelarskie reprezentowali uczniowie: Dawid Gał i Sylwia Karpiel. Dawid przygotował potrawy wigilijne: barszcz czerwony z uszkami, pstrąga w sosie szarym, moskole, kapustę z grochem i pierogi z makiem, natomiast Sylwia zajęła się dekoracją regionalnego stołu świątecznego. Uczniowie z różnych szkół przez dwa dni przygotowywali się do gali. Wieczorami uczestniczyli w spotkaniach przy kawie i herbacie, gdzie rozmawiali o tradycjach i zwyczajach świątecznych w swoim regionie. Na gali pojawili się m.in. prezydent Świdnicy, starosta i wicestarosta powiatu świdnickiego, biskup Ignacy Dec i wielu innych gości. Po prezentacji dań i stołów przygotowanych przez uczniów rozpoczęła się degustacja. Aleksandra Lisik
Zdjęcia: Archiwum szkoły