19.04.2011, 14:39 | czytano: 2314

Zakopane: uczennice „Hotelarza” na konkursie gastronomicznym w Nowym Smokowcu (zdjęcia)

Zdj. Archiwum szkoły
Sylwia Karpiel, uczennica Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem zajęła II miejsce w konkursie gastronomicznym, który 13 kwietnia odbył się w Nowym Smokowcu.
Podniebienie jurorów podbiła „polędwiczką wieprzową w szynce westfalskiej na moskolu w otulinie sosu pieczarkowego z espumą brokułową”.
W konkursie i towarzyszącej mu wystawie uczestniczyły uczennice klasy II. Dziewczyny, oprócz oczywiście polędwiczki Sylwii, przygotowały też: kulki z koziego sera, bundz z suszonymi pomidorami w sosie miodowo-balsamicznym, babeczki Quiche Loranie oraz befsztyk tatarski z bazylią w rożkach.

Konkurs w Novym Smokovcu to już 28. impreza w tym roku szkolnym, w której brali udział uczniowie z Prywatnego Technikum Hotelarskiego.

oprac. p/

Zdjęcia: Archiwum szkoły
Może Cię zainteresować
Może Cię zainteresować
Zobacz pełną wersję podhale24.pl