ZAKOPANE. Uczniowie Prywatnego Technikum Hotelarskiego już po raz dziewiętnasty przywitali pierwszy dzień wiosny na stoku narciarskim. W tym roku, podobnie jak w poprzednim impreza odbyła się na Harendzie.
W konkursach i zabawach wzięło udział około 170 osób - między innymi uczniowie Gimnazjum nr 1 w Zakopanem, Gimnazjum nr 3 na Olczy, Gimnazjum w Kościelisku i Białym Dunajcu. Do wspólnej zabawy przyłączyli się również dorośli, którzy także postanowili skorzystać z pierwszych promieni wiosennego słońca.Uczniowie Prywatnego Technikum Hotelarskiego kusili wspaniałymi zapachami „z kuchni”. Na grillu przez cały dzień skwierczała kiełbasa zbójecka, boczek ze śliwką po staropolsku, pieczonki „Rafaello”, a szarlotka i sernik zniknęły prawie natychmiast. Ogromnym powodzeniem cieszył się też swojak, czyli chleb ze swojskim smalcem. Wszystkim dopisywał dobry humor.
Źródło: szkoła, opr. s/