W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu uroczyście pożegnano tegorocznych maturzystów.
Część oficjalna rozpoczęła się o godzinie 11.00 na sali gimnastycznej, gdzie powitano przybyłych gości, absolwentów oraz grono pedagogiczne. Po przekazaniu pocztu sztandarowego młodszym kolegom, nastąpiło wręczenie nagród najlepszym absolwentom. Grzegorz Watycha – burmistrz Miasta Nowy Targ osobiście wręczył swoją nagrodę dla najlepszej absolwentki, którą w tym roku została Kamila Borzęcka – absolwentka technikum kształcącego w zawodzie technik weterynarii. Złota odznakę z logo szkoły otrzymała Natalia Kowalczyk absolwentka technikum kształcącego w zawodzie technik weterynarii za godne reprezentowanie szkoły na konkursach i olimpiadach i za wzorowe zachowanie oraz bardzo dobre wyniki w czteroletnim cyklu nauczania.
Srebrne odznaki z logo szkoły za wzorową frekwencję w czteroletnim cyklu nauczania otrzymały:
1. Iwona Milan – absolwentka technikum technologii żywności
2. Anna Kołodziej – absolwentka technikum żywienia i usług gastronomicznych
3. Ewelina Surlas – absolwentka technikum żywienia i usług gastronomicznych
4. Paulina Medes absolwentka technikum architektury krajobrazu
Złotą i srebrne odznaki ufundowała Rada Rodziców.
Nagrody i dyplomy otrzymali również absolwenci, którzy dzięki wytrwałej pracy, zaangażowaniu i wzorowej postawie uzyskali bardzo dobre i dobre wyniki w nauce, brali udział w konkursach i olimpiadach oraz byli zaangażowani w życie szkoły.
W trakcie oficjalnej części uroczystości wicedyrektor szkoły, zaproszeni goście, przewodniczący Rady Rodziców, przedstawiciel wychowawców, Samorządu Uczniowskiego oraz maturzystów wygłosili krótkie przemówienia życząc abiturientom wielu sukcesów i realizacji swoich planów. Maturzyści otrzymali od klas trzecich specjalnie przygotowane, pamiątkowe albumy, opracowane przez Tomasza Gąsienicę -Wawrytko. Zwieńczeniem uroczystej akademii były wspomnienia z ostatnich czterech lat nauki, pokazane w formie prezentacji multimedialnej, którą przygotowała Anna Trybuła z klasy III technikum kształcącego w zawodzie technik technologii żywności.
źródło: ZSCKR Nowy Targ