Uczniowie klas gastronomicznych z ZSCKR Nowy Targ zmierzyli się kulinarnymi zadaniami w VI edycji Szkolnego Konkursu „Mistrzowie w Kuchni”.
Pierwszy etap; test wiedzy kulinarnej w formie online wyłonił 6 uczniów, którzy wzięli udział w finale konkursu w dniu 25 kwietnia br. W tym dniu uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu zamienili się w mistrzów gastronomii, których zadaniem było przygotowanie dania ze składników tzw. BLACK BOX. Królową tegorocznej edycji konkursu była mąka pszenna. Wymagający jurorzy - Marek Galica, Małgorzata Matuszek, Michał Henzel, Robert Stanek - wyłonili tegorocznych zwycięzców konkursu:
I miejsce - Justyna Suska z klasy IV TŻiUG
II miejsce – Nicol Pruś z klasy I TŻiUG
III miejsce – Aneta Gąsienica z klasy II Branżowej szkoły I stopnia
„Mistrzom kulinarnym” gratulujemy wyczucia smaku, estetyki i staranności.
Konkurs pokazał, że w ZSCKR Nowy Targ kształci się wielu kucharzy z powołania, którzy są w stanie przygotować dania na miarę „MasterChefa”.
Osoby odpowiedzialne za przygotowanie konkursu: Robert Stanek i Józef Bąbol.
źródło: szkoła