22 i 24 maja br. szczególnie słodko było w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu.
Uczniowie z klas gastronomicznych wzięli udział w warsztatach cukierniczych, które poprowadził mistrz cukiernictwa Norbert Dziadkowiec - szef cukierni w Hotelu Bania. W ZSCKR Nowy Targ zawsze jesteśmy otwarci na nowości, a uczniowie z pasją do cukiernictwa szczególnie byli zainteresowani przygotowywaniem nowoczesnych deserów.Na warsztatach cukierniczych było słodko, kreatywnie i bardzo kolorowo. Uczestnicy włożyli dużo serca i pracy w przygotowanie „słodkich dzieł sztuki”.
Serdecznie dziękujemy panu Norbertowi za profesjonalne przygotowanie warsztatów. MONOPORCJE na pewno już nie będą stanowiły dla nas problemu.
Opiekun warsztatów – mgr inż. Wiesława Staroń, zdj. arch. szkoły